Vegan gingerbread / Veganské perníčky

12/02/2015


Gingerbread is so typical christmas sweet for me. I love it so much! Almost everybody has recipe for his own. Me too! I love this vegan christmas gingerbread with bannana and cinamon so so much! It smells good and it tastes good! So there is not any problem why not try this recipe even if you are or not a vegan. Have a fabulous time-before-Christmas everyone! :)

Není snad žádné jiné, tak typické vánoční cukroví, jako jsou perníčky. Najdeme stovky a stovky receptů "na ty pravé". Každý je má rád po svém. Ale když je chcete mlsat bez výčitek a s čistým svědomím, doporučuju vám tyto veganské s banánem! Krásně voní a ještě lépe chutnají! Takže ať už jste či nejste příznivci veganství, rozhodně je vyzkoušejte! Doufám, že vám zpříjemní předvánoční čas! Krásné pečení! :)


200 g flour
70 g brown sugar
90 g margarine
1/2 baking powder
1/2 banana (mixed)
2 tablespoons cocoa
1 teaspoon cinnamon
spices you like (badian...)

Mix all ingredients and make a dough. Leave it in the fridge overnight. Next day make a thin slices of dough and create chrismas shapes or whatever you want. Put it into oven for 180 degree.

200 g hladké mouky
70 g hnědého třtinového cukru
90 g margarínu
1/2 prášku do pečiva
1/2 banánu (rozmixovaného)
2 lžíce kaka
1 lžíce skořice
koření dle chuti (hřebíček, badián...)

Všechny suroviny smícháme a vytvoříme těsto, které necháme přes noc v ledničce. Další den vyválíme tenké pláty a vykrajujeme libovolné tvary. Pečte při 180C.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Oooh this looks like something I definitely need to try!

    Dana || fashion-dew.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Tieto perníčky jednoznačne vyskúšam! Skvelý recept :)
    WITH GREY WOLF

    OdpovědětVymazat